Neem contact op


Neem contact op

Wij nemen zo z.s.m. contact met u op.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Sculptra® behandelingen

Sculptra®: een klassieker en ware collageen booster

Sculptra® is een injectable die al decennia bestaat, maar sinds enige tijd weer in opmars is. Dit keer met verbeterd protocol.

Sculptra® bevat melkzuur dat het collageen (bindweefsel) in de huid stimuleert, waardoor de structuur en de dikte van de huid herstelt. Hierdoor vermindert diepte van de rimpels en wordt de huid steviger. Dit is een proces dat geleidelijk verloopt, het optimale resultaat is dan ook pas na maanden zichtbaar.


Maak een afspraak
Sculptura | Fave Medical Aesthetics

De afgelopen jaren merken we dat er steeds meer interesse is in het stimuleren van de huid in plaats van het af en toe te behandelen met “vulmiddelen”, oftewel fillers. Zo zijn we al jaren erg blij het de resultaten van , een krachtige skinbooster op basis van hoog geconcentreerd hyaluronzuur. Profhilo zorgt voor een prachtige glow door de toegenomen hydratatie en bovendien het collageen en elastine stimuleert. Kortom, een topproduct! Maar de stimulatie van Sculptra gaat nóg een stapje verder: Sculptra maakt 3x zoveel collageen aan als andere skinboosters en kan in tegenstelling tot de andere producten ook volumeherstel genereren.

Tarieven Fave Medical

Behandelingen met Sculptra®

Sculptra wordt ingezet voor de versteviging van de huid van je gezicht, hals en/of decolleté. Maar ook voor het herstel van volumeverlies ter plaatse van de slapen (geeft dan ook een “liftend” effect!) en de wangen.
Daarnaast heeft het ook een huidverbeterend effect.

 

Onze tarieven

Sculptura | Fave Medical Aesthetics
Sculptura | Fave Medical Aesthetics

Hoe ziet een behandeling met Sculptra eruit?

Bij een Sculptra behandeling wordt het product met een canule in de juiste huidlaag geïnjecteerd. Door met een canule te injecteren verkleind dit de kans op blauwe plekjes na de behandeling.

Onmiddellijk na de behandeling wordt het behandelde gebied gemasseerd door de arts. Dit dient 5 dagen, 5 keer per dag, 5 minuten door jezelf herhaalt te worden. Zo zorgen we voor een optimaal resultaat.

Zoals bij elke injectable behandeling wordt het afgeraden om gedurende 2 weken naar de sauna, zonnebank en/of zwembad te gaan of andere gezichtsbehandelingen te ondergaan. Behandelingen met botox kunnen overigens geen kwaad.

Hoe ziet een traject eruit?

  1. Consult
  2. Behandelplan
  3. Behandeling
  4. Nazorg

Plan een Intake

Het resultaat na een Sculptra-behandeling

Na enkele dagen is de zwelling verdwenen en de eventuele blauwe plekjes trekken na verloop van tijd ook weg. Maar het uiteindelijk resultaat laat nog op zich wachten. Sculptra is een zogenaamde bio stimulator, waarbij niet eerder dan na 6 weken verschil waar te nemen is. Dit is ook het moment waarop een vervolgbehandeling geadviseerd wordt. Ja helaas, met slechts 1 behandeling ben je er vaak niet.

Logischerwijs is het aantal behandelingen afhankelijk van de uitgangssituatie: je leeftijd doet ertoe, maar ook omgevingsfactoren als bijvoorbeeld veel zonblootstelling (in het verleden) en roken (of indien je gerookt hebt) hebben invloed hierop. We bespreken voordien wat het verwachtte aantal behandelingen zal zijn, dit hangt natuurlijk ook af van jouw wensen.

Het mooie is wel, dat het resultaat veel langer aanhoudt dan bij de eerder genoemde injectables; het kan wel 2 jaar aanhouden!

Tarieven Fave Medical

Meer informatie?

Voor meer informatie of wanneer u vragen heeft kunt u ons bereiken via: 

Telefoon: 070 7640777
Mail: info@fave-medical.nl

FAQ

Ja, Sculptra is volkomen veilig. Sculptra bevat een poly-L-melkzuur, een stof die na verloop van tijd wordt afgebroken, maar de collageenstructuur die gevormd is, blijft bestaan en biedt zo een langdurige verbetering van de stevigheid en volumeverlies. Sculptra kent sinds 2009 een FDA goedkeuring voor esthetisch gebruik, dus dat zit wel goed.

Niet onbelangrijk. Ik hoor je denken: als het zo’n fantastisch product is, waarom heeft het dan zolang in de kast gestaan? Het protocol van de vroegere jaren schreef een geheel andere verdunning van het product voor, waarna er nog weleens bultjes waarneembaar waren. Ook werd er geen nadruk gelegd op het belang van de massages van het behandelde gebied. Dat is met het huidige protocol gelukkig verleden tijd.