Neem contact op


Neem contact op

Wij nemen zo z.s.m. contact met u op.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Filler behandelingen

De kracht van een filler behandeling

Bij Fave Medical Aesthetics  werken we  uitsluitend met de beste en veiligste fillers. Deze zijn dan ook volledig biologisch afbreekbaar. We werken met de merken Juvederm en Restylane.

Wat kunnen we met deze fillers bereiken?

 • Rimpels verzachten
 • Een jongere, frissere uitstraling
 • Gezichtscontouren verbeteren
 • Volumeverlies herstellen
 • Huidverbetering
 • Huidversteviging

Maak een afspraak

Volumeherstel dankzij fillers

Fillers kunnen gebruikt worden om volumeherstel te genereren. Door nauwkeurig te kijken waar het volumeverlies in het gelaat plaats heeft gevonden kan dit verlies op een natuurlijke manier worden hersteld. De nadruk ligt hierbij echt op een natuurlijk resultaat.

Veel voorkomende behandelingen zijn bijvoorbeeld

 • het herstellen van volumeverlies van de jukbeenderen
 • het verstrakken van de kaaklijn
 • herstellen van volumeverlies in het marionetgebied
 • de kin meer stevigheid geven
 • subtiel herstellen van het lipvolume

 

Volumeherstel enkel daar waar je het verloren bent; alles voor een natuurlijk resultaat.

 

Onze tarieven

Fillers Fave Medical Aesthetics
Fillers Fave Medical Aesthetics

Huidveroudering tegengaan met fillers; welkom terug frisse uitstraling!

Het verouderingsproces start al in onze eind 20-er jaren. Er zijn heel veel factoren van invloed op dit verouderingsproces, zowel intern als extern. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het slinken van de schedel, de afname van de ‘fatpads’ onder onze huid, de afname van collageen en elastine in de huid oftewel huidverslapping. Ook de spanning in onze vele gezichtspiertjes veranderen hierdoor. Een blik of uitstraling kan hierdoor ‘verdrietig’ of ‘vermoeid’ overkomen. Deze uitstraling past dan eigenlijk niet bij hoe u zich voelt.

Hoe ziet een traject eruit?

 1. Consult
 2. Behandelplan
 3. Behandeling
 4. Nazorg

Plan een Intake

Hyaluronzuurfiller

Een filler is een dunne gel op basis van hyaluronzuur (HA). Het genereert  volumeherstel en verbetert de huid. Het  is een natuurlijke stof die vrijwel identiek is aan ons lichaamseigen hyaluronzuur wat overal in ons lichaam aanwezig is.  Met het vorderen van de jaren kan ons lichaam steeds minder zelf hyaluronzuur aanmaken, met als gevolg dat onze vochthuishouding verandert en de huid  volume en stevigheid verliest. Dit veroorzaakt  fijne lijntjes, rimpels en ongevraagde huidplooitjes. Bovendien slinkt het botweefsel waardoor volumeverlies optreedt. Een filler kan dus zowel het volume als de huid herstellen. Het lichaam breekt de filler zelf af; het effect van een fillerbehandeling is dan ook tijdelijk

Bij Fave Medical Aesthetics  werken we  uitsluitend met de beste en veiligste fillers
. Deze zijn dan ook volledig biologisch afbreekbaar. We werken met de merken Juvederm en Restylane
.

Vóór de behandeling.

Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten voor een behandeling met hyaluronzuur fillers. Zo is het verstandig om in de dagen voor de behandeling geen bloedverdunnende pijnstillers te slikken. Mocht dit toch nodig zijn gebruik dan enkel paracetamol. Andere pijnstillers kunnen het bloed wat dunner maken en het risico op bloeduitstortingen verhogen.

Mocht je gevoelig zijn voor blauwe plekken, gebruik dan een week voor de behandeling tabletjes of druppeltjes Arnica.

Drink tot 24h voor de behandeling geen alcohol.

 

Nazorg Fillers 

Na de behandeling wordt het behandelde gebied zo nodig gekoeld met een coldpack om eventuele zwelling tegen te gaan. Er bestaat altijd een kleine kans op zwelling en roodheid vlak na een behandeling. Dit komt omdat hyaluronzuur van nature vocht aantrekt. Ook is er een kans op blauwe plekjes. U kunt eventueel bij thuiskomst nog een aantal minuten koelen met een coldpack of ijsklontjes in een washandje.

Het is belangrijk om de eerste 2 weken geen gebruik te maken van de sauna, niet onder de zonnebank te gaan of in direct zonlicht te komen.
Eventuele blauwe plekjes kunt u insmeren met een hoge beschermingsfactor om te voorkomen dat ze onder invloed van de zon (tijdelijke) pigmentvlekjes worden.

Meer informatie?

Voor meer informatie of wanneer u vragen heeft kunt u ons bereiken via: 

Telefoon: 070 7640777
Mail: info@fave-medical.nl

FAQ

De meest relevante eigenschap van hyaluronzuur is dat het tot 1000x het eigen volume aan vocht aantrekt. Resultaat: vulling, volume, hydratatie en versteviging van de huid en het gezicht op plekken waar je dat graag weer ziet gebeuren.

Een filler wordt met een zeer fijne naald of canule in kleine hoeveelheden in de huid geïnjecteerd. Het doel is om de vorm en structuur van de huid in het gezicht te verbeteren. Afhankelijk van wat uw gezicht nodig heeft maakt de arts een gepersonaliseerd plan. Het resultaat is direct na de behandeling zichtbaar en afhankelijk van welke filler er is gebruikt houdt het resultaat 6 tot 24 maanden aan. Goed om te weten: een hyaluronzuurfiller tast de gezichtsexpressie níét aan.

De behandeling zelf duurt meestal tussen de 15-30 minuten en geeft direct resultaat. De gel wordt met een zeer fijne naald langzaam en volgens een specifieke patroon in de huid geïnjecteerd. Direct na de behandeling wordt de huid gemasseerd om een gelijkmatige verdeling van de gel te verkrijgen.

Een behandeling met door de Nederlandse instanties goedgekeurde hyaluronzuur fillers is volkomen veilig. Omdat dit hyaluronzuur zo dicht bij onze lichaamseigen hyaluronzuuur ligt, wordt het door het lichaam herkend als ‘eigen’ en op natuurlijke wijze weer afgebroken. Om die reden ligt een allergische reactie ook niet voor de hand.

Voor de juiste nazorg na een fillerbehandeling is het belangrijk de volgende punten in acht te houden:

 • Direct na de behandeling mag u uw dagelijkse activiteiten gewoon weer oppakken. U kunt u gezicht wassen, na 3 uur make up aanbrengen en weer verwijderen. Vermijd echter hevige druk op de wangen indien deze behandeld zijn met een filler.
 • Bij zwelling of napijn kunt u de behandelde gebieden koelen met een koud kompres.
 • Vermijd blootstelling aan de sauna, zon of zonnebank gedurende een week.
 • Indien u een laserbehandeling, chemische peeling of een andere behandeling op basis van een actieve huidreactie overweegt na behandeling met een hyaluronzuur filler, bestaat er een risico dat er een ontstekingsreactie wordt veroorzaakt in het geïnjecteerde gebied. We raden dit dan ook de eerste 6 weken na een fillerbehandeling af.

De resultaten van een fillerbehandeling zijn wel langdurig, maar niet permanent omdat het hyaluronzuur langzaam door het lichaam wordt afgebroken. Dit geeft u de vrijheid te kiezen of u de behandeling wenst te herhalen om het effect te behouden. Het resultaat van een filler behandeling kan 6-24 maanden aanhouden en met slechts een herhalingsbehandeling, zo blijkt uit klinisch onderzoek, kan het effect wel 18 maanden aanhouden.

 • Indien u al eerder een overgevoeligheidsreactie had op een hyaluronzuur filler
 • Indien u zwanger bent of borstvoeding geeft
 • Indien er al een permanente filler op de plek van behandeling aanwezig is
 • Indien er een ander vulmateriaal op de plek van behandeling zit waarvan niet duidelijk is of dit met hyaluronzuur samen kan
 • Indien u lijdt aan een (actieve) herpes simplex infectie (koortslip). Injecteren in de (boven)lip kan zelfs een koortslip uitlokken. Bij een actieve koortslip wordt de behandeling uitgesteld.

Meteen na de fillerbehandeling kunnen er mogelijk lichte zwellingen, kleine bloeduitstortingen, roodheid, pijn of stijfheid op de behandelde plekken optreden. Dit zijn reacties op het inbrengen van de injecties zelf en niet op het hyaluronzuur. Gewoonlijk verdwijnt dit binnen een paar dagen met een maximum van 2 weken. Ook dit is voor iedereen anders en afhankelijk van persoonlijke factoren, maar ook van hoe u zelf met voorbereiding en nazorg van de behandeling omgaat. De richtlijnen daarvoor krijgt u tijdig van ons.

Zeldzame bijwerkingen

De volgende bijwerkingen kunnen ook optreden maar zijn zeldzaam. Plaatselijke, ongelijke ophopingen van het vulmateriaal (granuloomvorming) en een blauwe parelmoer verkleuring op de inspuitplaatsen. En wanneer er per ongeluk in een bloedvat wordt gespoten, kan er een stolseltje ontstaan met kleine kans op verlies van gezichtsvermogen. Dit kleine risico kan optreden bij de behandeling van een fronsrimpel. Allergische reacties zijn zeer zeldzaam.