Neem contact op


Neem contact op

Wij nemen zo z.s.m. contact met u op.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Botuline Toxine behandelingen

De kracht van een Botuline Toxine behandeling

  • zichtbaar minder rimpels
  • voorkom nieuwe rimpels 
  • frisse, vriendelijke uitstraling
  • spierontspanning voor een ‘open en uitgeruste blik’

Maak een afspraak
Fillers Fave Medical Aesthetics

Waarom rimpels behandelen met Botuline Toxine (Botox®)?

Mensen die veel fronsen kunnen soms ongewild een boze gelaatsuitdrukking hebben. Bovendien kunnen fronsrimpels uiteindelijk aanwezig blijven ook bij een ontspannen gelaatsuitdrukking. De Botox® behandeling helpt deze rimpels te verzachten en daarbij ook nieuwe rimpels te voorkomen. De meeste mensen die behandeld zijn met Botuline-toxine merken dat de behandelde huidgebieden ontspannen aanvoelen. Voor sommigen is zelfs dit gevoel alleen al voldoende om de behandeling te herhalen.

Onze tarieven

Fillers Fave Medical Aesthetics

Hoe verloopt de behandeling in de praktijk? 

Tijdens de behandeling zal de behandelend arts vragen of je enkele keren boos, fronsend of heel verbaasd wil kijken. Op die manier wordt zichtbaar aan welke spiertjes de Botuline Toxine moet worden toegediend. Vervolgens wordt met een fijn naaldje een kleine hoeveelheid Botuline Toxine oplossing onder de huid, op gelijkmatige afstanden geïnjecteerd. De behandeling is na ongeveer 15 minuten al voltooid. De meeste mensen ervaren de behandeling niet als pijnlijk.  

Wanneer je de behandeling voor de eerste keer bent ondergaan, kom je na twee weken langs voor controle. 

De werkingsduur is gemiddeld 3-6 maanden. Het advies is om de behandeling de eerst paar keer elke 3-4 maanden te herhalen. Hierna kan er langere tijd tussen de behandelingen worden gepland.

Hoe ziet een traject eruit?

  1. Consult
  2. Behandelplan
  3. Behandeling
  4. Nazorg

Plan een Intake

Wat is Botuline-toxine (Botox®)?

In de cosmetische geneeskunde wordt Botox (Botuline-toxine) veel gebruikt. Rimpels op het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes worden verzacht of verdwijnen helemaal dankzij Botox. Maar wat is Botuline toxine?

Botuline-toxine is een eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium botulinum. Botuline-toxine heeft als geneesmiddel de volgende effecten: het blokkeert de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren, waardoor de werking van de spieren afneemt of zelfs stil komt te liggen; het gevolg is een ontspannen en frisse blik!

Daarnaast blokkeert het de werking van zenuwen die de zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren. Ideaal dus voor overmatig zweten. 

Vóór de behandeling met Botox

Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten voor een behandeling met Botuline Toxine. Zo is het verstandig om in de dagen voor de behandeling geen bloedverdunnende pijnstillers te slikken. Mocht dit toch nodig zijn gebruik dan enkel paracetamol. Andere pijnstillers kunnen het bloed wat dunner maken en het risico op bloeduitstortingen verhogen. Mocht je gevoelig zijn voor blauwe plekken, gebruik dan een week voor de behandeling tabletjes of druppeltjes Arnica.

Nazorg Botox 

Het advies is om tot 3 uur na de Botuline Toxine -behandeling niet plat te gaan liggen en tot 24 uur na de behandeling niet te sporten. De eerste dagen na de behandeling met Botox mag je geen intensieve druk uitoefenen op het behandelde gebied. Wel kun je de huid gewoon schoonmaken, verzorgen en desgewenst make-up of camouflagecrème aanbrengen, maar vermijd massages, peelings of scrubben

Het is belangrijk om de eerste 2 weken geen gebruik te maken van de sauna, niet onder de zonnebank te gaan of in direct zonlicht te komen. Het advies is om eventuele blauwe plekjes in te smeren met een hoge beschermingsfactor, om te voorkomen dat ze onder invloed van de zon (tijdelijke) pigmentvlekjes worden.

Meer informatie?

Voor meer informatie of wanneer u vragen heeft kunt u ons bereiken via: 

Telefoon: 070 7640777
Mail: info@fave-medical.nl

FAQ

Botuline-toxine is een buitengewoon veilig geneesmiddel.

De huid ziet er na een behandeling met Botox meestal normaal uit. Op de plekjes waar geprikt is, kan er een lichte roodheid of een kleine zwelling ontstaan. Dit is vrijwel altijd binnen een uur verdwenen. Soms kan er echter een blauw plekje ontstaan, dat na enkele dagen wegtrekt – afhankelijk van hoe lang een blauwe plek gewoonlijk bij u te zien is. Om bloeduitstortingen te voorkomen kunt in de week ervoor Arnica-druppels of -tabletten slikken. Een uiterst zeldzame bijwerking is een tijdelijke uitschakeling van de spiertjes die het ooglid optillen met als gevolg een tijdelijk hangend ooglid.

Gemiddeld is bij 99% van de patiënten een duidelijke vermindering van rimpels zichtbaar. Bij een zeer kleine minderheid vallen de behandelingsresultaten tegen met betrekking tot hun verwachtingen van de behandeling. Uit een groot uitgevoerd Canadees onderzoek in 2003 bleek echter dat 89% van de behandelde personen tevreden was over de behandeling. 

Botuline-toxine therapie wordt niet toegepast bij zwangere vrouwen.